Cozonac cu mac
Ingrediente:
1 kg faina,
4 oua,
50 gr smantana,
200 gr unt,
200 gr zahar,
5 gr sare,
20 gr drojdie,
200 ml lapte,
vanilie.
Umplutura:
100 gr mac,
50 gr zahar,
250 ml lapte,
vanilie.
Necesar:
faina pentru modelat,
1 ou pentru uns cozonacii.
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolva drojdia cu 50 ml lapte caldut. Intr-un vas se adauga ouale omogenizate cu zahar si restul de lapte, sare, vanilie, smantana, drojdia dizolvata si faina. Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat bun de framantat. Se adauga treptat untul topit si framantam pana se incorporeaza. Se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Separat formam umplutura: intr-un vas punem lapte la fiert cu zahar , cand a dat in clocot se adauga macul si amestecam. Lasam la fiert cca 15 min, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti. Tavile de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt. Pe un blat de masa se presara faina iar cu merdeneaua se intinde foaia. Se adauga jumatate din umplutura , se intinde bine apoi se ruleaza. Se aseaza in tava si se unge cu ou batut. Se lasa la crescut din nou. Cu restul de aluat si jumatatea de umplutura se obtine al doilea cozonac. Se lasa sa creasca apoi se coc la foc potrivit.
Servire:
Se serveste la cafea , sau ca desert.
No hay comentarios:
Publicar un comentario