Tort de struguri
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
160 gr faina,
1 praf de copt,
30 ml apa rece,
150 gr zahar.
Crema:
500 gr frisca,
300 gr ciocolata alba,
1 cutie de mascarpone,
100 gr zahar,
boabe de struguri jumatati fara samburi.
Decor:
struguri,
crema.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Se lasa la racit, apoi se taie in trei foi. Intr-un vas punem ciocolata alba rupta bucatele, zaharul si jumatate din frisca. Se pune vasul pe Baine marie pana se dizolva ciocolata apoi amestecam 1 minut si il introducem la rece cca 15 min. Intr-un bol se pune frisca si o batem spuma, se adauga treptat mascarpone , apoi putin cate putin compozitia cu ciocolata. Vom obtine o compozitie cremoasa si foarte gustoasa. Pe o tava se pune prima foaie , adaugam crema apoi boabe de struguri taiate in jumtate, sau sferturi. Se pune a doua foaie, adaugam al doile strat de crema si struguri. Restul de crema ne va ajuta sa imbracam si decoram tortul. Se decoreaza cu aveline de crema si boabe de struguri. Se pastreaza la rece.
Servire:
Este un tort aromat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario