Prajitura Cabana
Ingrediente:
Foi:
6 oua,
150 gr zahar,
200 gr faina,
50 ml ulei,
1 praf de copt,
1 praf de sare.
Crema:
250 gr unt sau margarina,
180 gr zahar,
50 gr cacao,
100 ml lapte,
3 oua,
esenta de rom.
Decor: nuca
Mod de preparare:
Primul pas – pregatirea foilor.
Se separa ouale, abusurile se bat spuma cu zahar. Galbenusurile se omogenizeaza cu ulei si sare. Praful de copt se amesteca cu faina. Peste galbenusurile omogenizate cu ulei adaugam albusurile batute spuma si faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca usor, compozitia rezultata se imparte in 4 , trebuie sa obtinem 4 foi. Pe hartie de copt se pune compozitie, se intinde uniform si se coc la foc potrivit. Dupa coacere foile se presara cu un praf de faina si se desprind. Crema: intr-un vas se pune zaharul, lapte, ouale , cacao si amestecam bine. Se pune vasul pe foc si amestecam continuu, pana incepe sa fiarba si da in clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca. Peste crema aproape racita se adauga untul taiat cuburi , rom si mixam pana obtinem o crema omogena. Foile de rulada se umplu cu crema si se pune la congelator pentru cca 1 ora. Se indeparteaza marginile si se taie in 3 straifuri. Fiecare straif se taie pe diagonala, iar cu crema se lipesc doua, cate dou, astfel incat sa obtinem o forma de triunghi.Se imbraca in crema, apoi se decoreaza cu nuca macinata sau zdrobita. Se portioneaza si se pun pe chese.
Servire:
Este o prajitura foarte aromata si gustoasa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario