lunes, 29 de abril de 2013

Fursec cu nuca si gem

                   Fursec cu nuca si gem











Ingrediente:

250 gr unt ,
 3 galbenusuri,
200 gr zahar farin ,
 5 gr bicarbonat de sodiu,
 un praf sare,
 vanilie,
faina cat cuprinde.

Decor:

 zahar pudra,
100 gr gem,
100 gr nuca.

Mod de preparare:

Intr-un bol se omogenizeaza untul cu zaharul farin pana devine spuma, se adauga galbenusurile treptat, sarea, vanilia, bicarbonatul stins in otet si se omogenizeaza . Se adauga faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat vartos.
Se tapeteaza tava de copt cu hartie. Separat cu ajutorul unu praf de faina intindem aluatul sub forma de foaie cu ajutorul unei merdenele, se ruleaza foaia pe merdenea si se pune in tava. Cu ajutorul unei forme fluture se decupeaza fursecurile, restul de foaie ramasa intre fluturi fursec se indeparteaza. Se adauga pe mijlocul fiecarui fursec cu ajutorul unui pos cu dui gem amestecat cu nuca macinata. Se introduce tava cu fursecuri in cuptorul incins si se coc la foc potrivit pana devin aurii.
Se scot din cuptor se lasa cateva min sa se reacesca, se trece fiecare fursec prin nuca apoi se pudreaza cu zahar farin.

Servire:

Se servesc reci alaturi de cafea sau ceai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario