viernes, 1 de marzo de 2013

Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata

         Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata












Ingrediente:
Pentru blat:

8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar tos
Pentru crema:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 pliculete zahar vanilinat dr. Qetker
180g zahar tos
2 ciocolate cu lapte Milka
Pentru umplut:
250g capsuni
250g zmeura
Pentru ornat:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte (pentru batut frisca)
Zmeura si capsuni in cantitatile dorite de fiecare.
Mod de preparare:
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le punem la scurs intr-un strecurator.
O parte din capsuni le taiem cubulete mai maruntele pentru a umple tortul cu ele.
O alta parte de capsuni, le taiem in feliute, si ornam tortul cu ele.
Zmeura o spalam deasemenea si o lasam la scurs.
Mai intai pregatim blatul de tort. Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi zaharul tos, lingura cu lingura si mixam pana se inglobeaza bine. Peste spuma obtinuta adaugam galbenusurile, amestecam pana se inglogeza si acestea si apoi punem faina, lingura cu lingura, amestecand incet cu spatula de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena.
Tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili, turnam compozitia obtinuta in ea si o dam la cuptor pentru 25-30 minute. Putem face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul este copt. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a topii ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi.
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou pana la inglobare.
Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor, dupa care adaugam compozitia preparata mai inainte – din galbenusuri, zahar si faina – si amestecam incontinu pana incepe compozitia sa se ingroase.
Cand crema a inceput sa se ingroase, turnam ciocolata topita peste si amestecam incontinu, pana se incorporeaza complet. Lasam crema obtinuta sa se raceasca doar dupa aceea umplem tortul.
Batem praful de frisca cu laptele, pana se intareste.
Dupa ce avem pregatit totul, incepem sa montam tortul.
Taiem blatul in trei foi. Luam o prima foaie, partea de jos a blatului, o punem pe un platou, o insiropam – in cazul meu, eu am insiropat-o cu apa cu zahar, puteti folosi orice alt sirop doriti, de la compoturi. Punem peste prima foaie de blat crema de ciocolata – crema trebuie sa o impartim in trei, pentru ca va fi pusa peste fiecare foaie de blat. Peste crema presaram cubulete de capsuni.
Urmeaza a doua foaie de blat, pe care o vom insiropa de asemenea, urmeaza stratul de crema de ciocolata si zmeura, pe care o presaram peste toata suprafata cremei.
Urmeaza ultima foaie de tort, insiropam si punem un ultim strat de crema de ciocolata, de aceasta data insa nu prea gros.
Deasupra utimului strat de ciocolata intindem o pelicula subtire de frisca si in rest ornam tot tortul in exterior cu frisca dupa bunul gust. Pe deasupra, putem pune zmeura si feliute de capsuni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario