Somon file pe gril cu cartofi in sos de smantana
Pentru fileul de somon:
4 fileuri somon fara piele
Condimente Karmis Fit Up pentru peste
Margarina pentru prajit
Pentru cartofii in sos:
1 kg carofi
3 linguri margarina
50 ml ulei
5 linguri smantana
2 cepe potrivite
6 catei de usturoi
3 cani apa
Sare, piper, vegeta dupa gust
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii rotunde.
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Intr-o tigaie punem 3 linguri de margarina si 50 ml ulei, adaugam cartofii si ceapa, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la calit pentru 8 – 10 minute.
Intr-un castron punem 3 cani de apa, adaugam vegeta si amestecam putin pana se dizolva. Adaugam supa obtinuta peste cartofi si ceapa si lasam la fiert pana incep cartofii sa se inmoaie – in cazul in care apa scade foarte mult la fiert mai putem completa. Atentie! La final cartofii nu trebuie sa fie seci, trebuie sa ramana putina supa in care au fiert care in combinatie cu smantana pe care o vom adauga la un moment dat sa formeze un sos.
Intre timp, intr-un castronel punem smantana, piper si usturoiul curatat si dat pe razatoare si amestecam totul pana la omogenizare.
Inainte cu 10 minute de a fi fierti cartofii, adaugam smantana cu usturoiul si lasam sa dea putin in clocot totul pentru inca 10 minute.
Condimentam fileurile de somon cu condimentul special de la Karmis si sare, si le punem la prajit in margarina intr-o tigaie gril. Le intoarcem pe ambele parti iar cand s-au rumenit le scoatem pe o farfurie.
Fileurile de somon se servesc alaturi de cartofii in sos de smantana, de mai sus.
No hay comentarios:
Publicar un comentario