jueves, 21 de febrero de 2013

Sos de legume cu ghimbir

                 Sos de legume cu ghimbir













2 rosii marisoare
2 ardei capia potriviti
2 cepe marisoare
2 mere marisoare
Sare, piper si chilly, dupa gust
2 linguri de miere
250ml apa
30g ghimbir
ultei pentru calit
Mod de preparare:
Spalam rosiile si ardeii capia, si ii punem intr-o oala cu apa fierbinte. Ii lasam sa sea in clocot. Cand pielita rosiilor crapa, scoatem rosiile din apa, le decojim si le taiem cubulete. Ardeiul il lasam vreo 10-15 minute la fiert, pentru ai putea indeparta pielita.
Dupa ce vedem ca ardeiul este indeajuns de fiert pentru al decojii. Il scoatem ii indepartam pielita si il taiem bucatele.
Spalam merele, le curatam de coaja, le indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.
Ghimbirul il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Cand avem totul pregatit incepem sa pregatim sosul.
Punem intr-o tigaie ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca.
Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugam si merele razalite si calim in continuare.
Dupa 5 minute adaugam rosiile maruntite, ardeiul capia si mierea si amestecam. Adaugam si 250 ml apa (daca considerati ca ar trebui mai multa apa, puteti adauga cat este necesar).
Condimentam cu sare, chilly si piper dupa gust, adaugam si ghimbirul razalit si lasam totul sa fiarba, pana scade apa.
Dupa ce legumele au fiert suficient, luam mixerul vertical si mixam, pana obtinem un piure foarte fin. Sosul este gat, il putem pastra in borcanele, inchise etans. Eu l-am pastrat in borcanele, in frigider, timp de 1 saptamana, ramanand la fel de delicious ca in prima zi.Se poate servi atat cald cat si rece, alaturi de orice doriti, la noi s-a mancat si simplu pe paine, gustul acestui sosulet, aduce mult a zacusca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario