Somn in crusta cu sos si garnitura de cartofi prajiti
Pentru 4 portii:
4 bucatele de file de somn
Sare si piper dupa gust
4 linguri faina
2500ml bere
Condimente pentru peste Fit Up de la Karmis
Ulei pentru prajit
Pentru sos:
100g unt
1 ceapa medie
5 linguri cu varf faina
500ml apa
1 lingura vegeta (cine nu consuma, sa o excluda, se inlocuieste cu sare, dupa gust)
4 linguri smantana
Pentru cartofi prajiti:
800g cartofi
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam bucatelele de peste, le punem la scurs, dupa care le condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Intr-un castron punem faina, adaugam condimentul de la Karmis pentru peste, adaugam berea si amestecam pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie pastoasa, pentru a ajunge la aceasta forma, pasta, daca e nevoie mai putem completa, dupa caz, cu bere si/sau faina.
Luam bucata cu bucata fileul se somn, il dam prin comozitia cu bere, pe ambele parti si punem bucatelele la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins.
Dupa ce se prajeste bine pe ambele parti, prinzand o crusta frumoasa, scoatem somnul pe o farfurie in care punem servetele de hartie, pentru a se mai scurge din surplusul de ulei.
Pentru prepararea sosului, incepem prin a pune intr-un castron 500ml apa si o lingura de vegeta (cine nu obisnuieste sa folosesca vegeta, o inlocuieste cu sare).
Curatam ceapa si o taiem cubulete marunte.
Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine sticloasa.
Cand ceapa este indeajuns de calita, adaugam faina, amestecam repede, lasam putin sa se rumeneasca faina, dupa care turnam in cratita apa cu vegeta. Amestecam pana la o incorporare completa dupa care, pentru a obtine un sos fin, introducem blenderul in sos si pisam pana obtinem o pasta. Lasam pe foc sa fiarba totul 5 minute.
Dupa 5 minute, adaugam smantana, mai lasam pe foc 1-2 minute, dupa care stingem mancarea.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem felite ca pentru cartofi pai, si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, dupa ce se prajesc, ii scoatem din ulei cu o spumiera, ii punem intr-un castron si ii saram dupa preferinte.
Avand totul preparat, nu ramane decat sa servim fileul de somon alaturi de sos si garnitura de cartofi prajiti.
No hay comentarios:
Publicar un comentario