jueves, 21 de febrero de 2013

Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi

  Snitel vienez cu cartofi copti si sos alb cu porumb, ciuperci si usturoi




      






 Pentru snitelul vienez:
10 felii ceafa de porc (puteti folosi cotlet, eu prefer ceafa pentru ca nu este atat de seaca, iar cantitatea de carnita deasemenea este la alegerea fiecaruia)
4 oua
3-4 linguri faina
3-4 linguri pesmet
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru cartofii copti:
12 cartofi medii
Sare
Ulei
Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita mustar
Sare dupa gust
Ulei
Pentru sosul alb cu porumb ciuperci si usturoi:
125g ciuperci din conserva
150g porumb fiert din conserva
6 linguri de smantana
4 linguri maioneza
Sare si piper dupa gust
8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Ciupercutele le scoatem din conserva, le trecem pe sub un jet de apa, le taiem foarte marunt si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Porumbul il scoatem din conserva, il trecem pe sub un jet de apa si il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Pentru prepararea sosul alb, punem intr-un bol incapator ciupercutele maruntite sis curse, adaugam porumbul scurs, maioneza, smantana, usturoiul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.
Ceafa sau cotletul de porc le taiem felii de grosimea unui deget.
Batem fiecare felie de carne, pe ambele parti, cu ciocanul de batut snitele.
Condimentam fiecare snitel pe ambele parti cu sare si piper dupa gust.
Pregatim oul pentru snitel. Punem intr-o farfurie 4 oua, condimentam cu sare si piper dupa gust si batem oul spuma cu telul sau cu o furculita.
In alte 2 farfurii, separate, punem faina si pesmetul.
Luam o felie de carne, o trecem pe ambele parti prin faina.
Dam apoi felia de carne prin ou, pe ambele parti.
Si, in final, trecem felia prin pesmet, tot pe ambele parti.
Punem snitelul intr-o tigaie cu ulei incins, si il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos.
Cartofii pe care ii folosim ca garnitura ii spalam bine de tot si ii taiem felii rotunde de grosimea unui deget (eu i-am taiat cu un cutit de branzeturi pentru a le da un aspect mai aparte insa merg taiati cu orice cutit normal).
Punem rondelele de cartofi intr-o tigaie pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt.
Condimentam cartofii cu sare dupa gust, stropim cu putin ulei, acoperim tava cu cartofi cu o folie de aluminiu si dam cartofii la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.
Peste 30 minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam tava in cuptor inca 15-20 minute panaprind o culoare aurie cartofii.
Acestea fiind pregatite, pentru un gust deplin, punem pe o farfurie 2 snitele, cateva feliute de cartofi, 1-2 linguri sos alb cu ciupercute, porumb si usturoi si luati langa si 1-2 feliuta de lamaie, combinatia acestor gusturi este extraordinara…


No hay comentarios:

Publicar un comentario