domingo, 17 de febrero de 2013

Salata de sfecla rosie cu hrean

               Salata de sfecla rosie cu hrean





 









Cantitatile ingredientelor raman la aprecierea fiecaruia, depinde de cata salata dorim sa facem si ce gust vrem sa-i dam.
Sfecla rosie
Hrean radacina
Otet
Zahar
Sare
Mod de preparare:
Curatam hreanul, il spalam bine si il dam pe razatoarea mica.
Spalati bine sfecla sub jet de apa.
Puneti sfecla intr-o oala, adaugati apa peste cat sa o acopere bine, adaugati si un praf de sare si lasati la fiert. 1 ora – 1 ora si jumatate, verificati din cand in cand si o scoateti cand este indeajuns de patrunsa.
Dupa ce a fiert o puneti la scurs intr-o strecuratoare si o lasati la racit..
Dupa ce sfecla s-a racit, o curatati si o dati pe razatoarea mare intr-un bol.
Adaugam peste sfecla: zahar, hreanul ras, otet si sare. Cantitatea acestor ingrediente o stabileste fiecare dupa gust, apoi amestecam bine.
Salatica este gata de servit, simpla sau alaturi de friptura sau orice altceva ne place.

No hay comentarios:

Publicar un comentario