Salata de pui cu ananas, mar si telina
800g piept pui dezosat
2 mere (300g)
400g telina
200g ananas
4 linguri nuca macinata
Sare, piper, chilly dupa gust
Maioneza, dupa preferinte (mai multa sau mai putina)
Mod de preparare:
Luam pieptul de pui il spalam, il punem la fiert intr-o oala cu apa si vegeta. Lasam sa fiarba 30 minute, dupa care il scoatem pe o farfurie si il lasam la racit.
Merele si telina le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare.
Taiem cubulete marunte ananasul. Putem folosi atat ananas din conserva, cat si miezul unui ananas crud.
Pieptul de pui, fiert si racit in prealabil il taiem fie cubulete fie fasiute, il punem intr-un bol, peste mere si telina date pe razatoare si ananasul taiat cubulete. Condimentam cu sare, piper si chilly dupa gust. Adaugam nuca macinata si maioneza in cantitatea dorita, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia. Amestecam toate ingredientele si dam salata la rece dupa care o putem servi..
Pentru o masa festiva putem servi salata pe masa intr-o jumatate de ananas. Scobim pulpa din jumatate de ananas si umplem cu salata. Deasupra putem orna dupa gustul fiecaruia cu diferite legume sau alceva.
No hay comentarios:
Publicar un comentario