domingo, 17 de febrero de 2013

Salata de primavara cu dressing de alune si iaurt

  Salata de primavara cu dressing de alune si iaurt









Pentru salata:

Cantitatile folosite la aceasta reteta le puteti adapta dupa propriile gusturi.

6 ridichi
1 mana de salata verde creata
1 mana de frunze de valeriana
1 mana de varza rosie taiata fasiute
2 maini de rucola
3 fire ceapa verde
8 rosii cherry
8 oua de prepelita
125g Branza de capra
Sare si piper dupa gust
3-4 linguri ulei de masline

Pentru dressing:

Sucul de la o lamaie
175g iaurt
100g alune
4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Incepem reteta prin prepararea dressing-ului… stoarcem sucul din lamaie.

Intr-un blender mic, punem alunele, adaugam, 4 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, iaurtul si mixam pana obtinem un dressing cremos.

Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare, pentru 4-5 minute, apoi le scoatem, le lasam la racit dupa care le curatam de coaja si le taiem in doua.

Spalam rosiile cherry si le taiem in jumatati.

Toate celelalte legume le spalam bine sub jet de apa apoi…
Morcovul il curatam si il taiem fideluta sau il dati pe razatoarea speciala.
Ridichiile le taiem rondele.
Ceapa verde o curatam si o taiem marunt.
Varza rosie o taiem fasiute subtiri, mai lunguiete.
Salata verde creata o rupem cu mana in bucatele mai mici.
Frunzulitele de valeriana si rucola le lasam intregi.

Luam un bol incapator, punem in el urmatoarele legume: rucola, varza rosie, morcovul, frunzulitele de valeriana, ridichiile, ceapa verde si salata verde creata.

Deasupra turnam 3-4 linguri ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi incepem sa amestecam salata folosindu-ne de doua linguri. Atentie, amestecati cu grija sa nu fleciuti legumele pentru ca salata nu va mai arata atat de apetisant.

Dupa ce ati amestecat legumele, luati farfuriile in care doriti sa serviti salata, puneti in fiecare farfurie o cantitatate din salata(dupa pofta si placere) deasupra salatei, din loc in loc, asezati cateva jumatati de rosii cherry, jumatati de oua de prepelita, cateva bucatele rupte de branza de capra si turnati dressing … apoi serviti.
Este o salatica delicioasa, o combinatie care mie mi-a placut tare mult, poate va fi si pe gustul vostru.

Pofta buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario