domingo, 17 de febrero de 2013

Salata de oua si cascaval

                    Salata de oua si cascaval



        







Pentru maioneza:
1 galbenus crud
1 lingurita de mustar
Un praf de sare
Ulei
Pentru salata:
7 oua
300g cascaval
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust
Pentru decor:
Salata verde create
Masline
Ardei iute rosu
Mod de preparare:
Punem ouale intr-o cratita, adaugam peste ele apa ct sa le acopere bine, adaugam un praf de sare si le punem la fiert. Le lasam la fiert 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Dupa ce ouale s-au fiert, scurgem apa de pee le si incepem sa le decojim apoi le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit de tot, taiem ouale in cubulete marunte.
Cascavalul il taiem tot in cubulete marunte.
Pentru prepararea maionezei, punem un galbenus crud intr-un castron, adaugam o lingurita de mustar, un praf de sare si incepem sa mixam cu mixerul.
Dupa ce am omogenizat putin ingredientele, incepem sa adaugam ulei, putin cate putin, mixand incontinu, doar intr-o singura directie (pentru a nu se taia maioneza), pana incepe sa se fomeze maioneza. Ulei adaugam pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa amestecam ingredientele pentru a obtine salata. Punem intr-un bol incapator cascavalul, adaugam apoi ouale, maioneza (maioneza punem in ce cantitat dorim, unii prefera cu mai multa altii cu mai putina maioneza, ideal ar fi sa folositi atata maioneza incat sa imbrace fiecare ingredient din salata, eu am pus 3 linguri generoase, cu varf), o lingura de smantana si condimentam cu piper si sare dupa gust.
Amestecam cu o lingura toate ingredientele, intr-o singura directie, si salata este gata de servit.


No hay comentarios:

Publicar un comentario