domingo, 17 de febrero de 2013

Salata de boeuf

                             Salata de boeuf










520g piept curcan
320g morcov
700g cartofi
150g pastranac
150g telina
400g mazare in conserva
5 castraveti murati
Sare dupa gust
Apa pentru fiert zarzavatul si pieptul
1 lingura vegeta
Pentru maioneza
2 galbenusuri
1 lingurita cu varf mustar
Sare dupa gust
Ulei
Gogosar, morcov si castravete, pentru ornat
Mod de preparare:
Curatam si spalam pieptul de curcan.
Curatam morcovul, pastranacul si telina si ii spalam impreuna cu cartofii pe care ii lasam in coaja.
Punem intr-o oala apa, adaugam 1 lingura de vegeta si o punem pe foc. Cine nu agreaza vegeta, sa o excluda si sa foloseasca sare ca inlocuitor.
Punem in oala la fiert pietul de curcan, adaugam si pastranacul, morcovul, telina si lasam sa fiarba 35-40 minute, sau pana sunt fierte atat pieptul cat si zarzavaturile.
Dupa ce s-au fiert, scoatem zarzavatul si pieptul din oala cu o spumiera, si le punem intr-un strecurator la scurs si racit.
Dupa ce s-a scurs si racit, taiem marunt pieptul de curcan.
Taiem si zarzavaturile in cubulete marunte.
Punem la fiert si cartofii, intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert cam 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem si ii lasam la scurs si racit.
Decojim cartofii si ii taiem cubulete marunte.
Castravetii murati, ii scoatem din borcan, eventual putm sa-I trecem pe sub un jet de apa, ii taiem cubulete marunte si ii punem la scurs.
Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.
Intr-un castron, punem doua galbenusuri 2 lingurite de mustar, un praf de sare si mixam putin, apoi turnam ulei cu sticla, putin cate putin, mixand incontinuu, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, le punem toate intr-un castron mare, adaugam sare dupa gust, amestecam, adaugam maioneza (in cantitatea dorita de fiecare) si amestecam din nou.. Atentie nu uitati sa mai pastrati putina maioneza si pentru ornat.
Dupa ce salatica este gata, o punem intr-un recipient, intindem deasupra un strat subtirel de maioneza si ornam cu castravete, gogosar, morcov sau orice altceva dorim, dupa placul si gustul fiecaruia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario