Salata cu somon afumat si gorgonzola
Cantitatile folosite la aceasta reteta le puteti adapta dupa propriile gusturi.
6 ridichi
1 mana de salata verde creata
1 mana de frunze de valeriana
1 ceapa rosie
3 fire ceapa verde
8 rosii cherry
100g branza gorgonzola
150g somon afumat
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
1 morcov
castravete
nuci pecan sau nuci normale
100g porumb fiert
Sare si piper dupa gust
1 lujer telina Celery
Pentru dressing:
175g iaurt
1 lingura ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
Marar proaspat dupa gust
Sare si piper dupa dust
Mod de preparare:
Spalam si taiem legunele. Pentru ca salatica sa arate mai bine si mai apetisant, am incercat sa tai legumele in diferite forme. Ceapa rosie am taiat-o inele, morcovul si castravetele fasiute, rosioarele le-am taiat in doua, ceapa verde telina si ridichiile le-am taiat rondele.
Spalam salata verde si frunzele de valeriana si incercam sa le zvantam bine.
Taiem gorgonzola cubulete si somonul afumat fasiute.
Nucile pecan le faramitam putin cu un cutit.
Stoarcem zeama de la jumatate de lamaie si scurgem porumbul din conserva (sau, daca aveti porumb fiert stiulete e si mai bine, taiati boabele de pe stiulete).
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, luam un bol incapator, punem in el salata verde pe care o rupem cu mana in bucatele mai mici, adaugam frunzele de valeriana si toate celelate legume si boabele de porumb.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de zeama de lamaie apoi amestecam usor salata avand grija san u terciuim legumele.
Pentru prepararea dressing-ului, punem iaurtul intr-un bol, adaugam 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa gust si presaram in final marar verde tocat, in prealabil apoi amestecam totul.
Pentru servire, punem pe o farfurie o portie buna de salata de cruditati iar deasupra adaugam din loc in loc cateva cubulete de gorgonzola, cateva fasiute de somon afumat, nuci pecan maruntite iar la urma adaugam cu o lingura dressing-ul cu iaurt… si servim. Sa aveti pofta!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario