Rulouri de vinete cu ricotta
2 vinete
1 cutie ricotta
5 feliute de "prosciutto crudo"
3 linguri parmesan
1 lingura ulei masline
Sare si piper dupa gust
Fire de ceapa verde
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spalam vinetele le indepartam coditele si le taiem felii pe lung de jumatate de centimetru. Punem feliile de vintete rand pe rand intr-un castron si le saram pe fiecare. Le lasam cu sare timp de 30 minute. Dupa 30 minute, le spalam bine pentru a indeparta cat mai mult sarea si le punem la scurs – putem chiar sa le tamponam cu servetele absorbante.
Cand sunt scurse bine, punem intr-o tigaie cativa stropi de ulei si punem vinetele la prajit si pe o parte si pe alta pana devin rumenii.
Intre timp pregatim crema cu care vom umple vinetele. Punem ricotta intr-un castron, adaugam feliutele de prosciutto crudo pe care le-am taiat foarte marunt, condimentam cu sare – nu in cantitate foarte mare deoarece atat vinetele cat si feliutele de "prosciutto crudo" sunt destul de sarate, piper si oregan uscat pe care il frecam in palma inainte de al adauga pentru ai stimula aroma. Mai adaugam parmesanul si o lingura de ulei de maslne. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema omogena.
Dupa ce am obtinut crema de ricotta si feliile prajite de vinete s-au racit, vom trece la formarea si umplerea rulourilor.
Luam o felie de vanata, punem in ea o lingura de crema de ricotta si incepem sa o rulam de la capatul mai lat al feliei. Apoi legam ruloul cu un fir de ceapa verde. La servire le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline.
No hay comentarios:
Publicar un comentario