viernes, 22 de febrero de 2013

Prajitura Ricoco

                                Prajitura Ricoco










Ingrediente:

Pentru compozitia 1:

250g ricotta
150g mascarpone
60g zahar tos
1 plic de zahar vanilinat
2 oua
120g smantana
70g faina

Pentru compozitia 2:
300g ciocolata cu lapte (va recomand sa folositi ciocolata Milka cu lapte)
200g unt
6 oua
200g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
150g faina
¼ lingurita sare

Mod de preparare:
Incepem prepararea compozitiei 1 punem intr-un castronel branza mascarpone, adaugam ricotta, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat, ouale, smantana, faina si incepem sa mixam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Dupa ce am terminat de pregatit compozitia 1, incepem compozitia 2.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata rupta in patratele si le topim pe baie de aburi. Dupa ce s-au topit, le tragem de pe foc si lasam compozitia obtinuta sa se raceasca. Pentru a grabi procesul de racire, puteti pune craticioara in chiuveta, dati drumul la apa rece si o lasati si fundul in apa, amestecand din cand in cand, fara a intra apa in compozitie.

Punem faina intr-un bol, adaugam ¼ lingurita sare si amestecam.

Intr-un castron, punem ouale, adaugam zaharul tos, pliculetuil de zahar vanilinat si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma (5 minute).

In spuma rezultata adaugam ciocolata si untul topite in prealabil si lasate la racit.

Mixam totul pana obtinem o compozitie omogena.

Dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina, in ploaie si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Dupa ce avem pregatite ambele compozitii, tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in tava compozitia 2 (cea maro).

Peste compozitia 2, turnam compozitia 1.

Iar cu un cutitas putem sa incepem sa ne "jucam" prin compozitie (fara a ajunge cu varful cutitului pana in fundul tavii), formand diferite vartejuri la suprafata. Introducem tava cu prajiturica in cuptorul preincalzit si o lasam la foc mic spre mediu, aproximativ 40-45 minute.

Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in patratele sau dupa placul inimii si se serveste. Este divina alaturi de o cafeluta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario