Prajitura Mimi
Ingrediente:
Pentru foi:
8 albusuri
250g zahar tos
100g miez de nuca macinat
60g faina
Pentru crema:
8 galbenusuri
4 pliculete zahar vanilinat
250g zahar tos
100g faina
250ml lapte
200g margarina Rama la cub
40g zahar pudra
Pentru pudrat:
Zahar pudra
Faina, untura sau ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Aceasta prajitura este exceptionala, foarte usor de facut si foarte gustoasa, pot spune ca este prajitura pe care o adoram in copilarie. Sa incepem.
Incepem cu pregatirea foilor. Punem 8 albusuri intr-un castron si le batem cu mixerul spuma.
Adaugam apoi 250g zahar tos si mixam in continuare, pana se intareste spuma bine.
Urmeaza sa adaugam faina si incepem sa amestecam cu o spatula, usor de jos in sus, pana se inglobeaza in spuma intreaga cantitate de faina.
Adaugam si miezul macinat de nuca si amestecam tot cu spatula, usor, de jos in sus, pana se inglobeaza complet.
Dupa ce am obtinut compozitia pentru foi, impartim compozitia in 2 parti cat de egale putem.
Luam o tava (eu am folosit o tava cu masurile de 26cm/38cm), ungem dosul tavii cu untura sau ulei, tapetam cu faina, apoi luam compozitia pentru o foaie o punem pe dosul tavii uns si tapetat si incepem sa intindem cu o spatula, intr-un strat uniform.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam la copt la foc mic, aproximativ 25 – 30 minute, atentie sa nu o ardeti. Dupa ce s-a copt scoateti foaia de prajitura pe un fund de lemn si o lasati la racit, in cazul in care s-a lipit putin de fundul tavii, ajutati-va de un cutit cu lama lunga si subtire, pe care il treceti usor pe sub foaia de copt, pentru a o desprinde de dosul tavii, aveti grija sa nu crapati foaia..
Dupa ce am copt prima foaie foaie, coacem cea de a doua foaie.
Spalam tava, ungem dosul tavii cu untura sau ulei, tapetam cu faina, apoi luam compozitia pentru cea de a doua foaie o punem pe dosul tavii uns si tapetat si incepem sa intindem cu o spatula, intr-un strat uniform.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam la copt la foc mic, aproximativ 25 – 30 minute, atentie sa nu o ardeti. Dupa ce s-a copt scoateti foaia de prajitura pe un fund de lemn si o lasati la racit, in cazul in care s-a lipit putin de fundul tavii, ajutati-va de un cutit cu lama lunga si subtire, pe care il treceti usor pe sub foaia de copt, pentru a o desprinde de dosul tavii, aveti grija sa nu crapati foaia..
Dupa ce am copt foile de prajitura incepem sa pregtim crema. Punem galbenusurile intr-o cratita, le frecam putin cu o spatula pana se omogenizeaza, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, 250g zahar tos si mixam totul pana ce se omogenizeaza complet.
Adaugam in compozitia obtinut 100g faina si mixam din nou, pana la omogenizare.
Adaugam si laptele si mixam iar, pana se inglobeaza complet.
Luam cratita cu compozitia obtinuta si o punem pe foc pe baie de aburi, si amestecam cu o spatula pana ce compozitia se ingroasa(daca ati facut cocoloase, puneti mixerul in functiune, veti remedia situatia imediat, eu am folosit mixerul cap coada la aceasta crema, ca sa nu am probleme). Eu am facut crema pe flacara, insa dedesubtul cratitei am avut o tabla pe care de obicei coc ardeiul si vinetele, daca o faceti direct pe foc aveti mare grija ca s-ar putea sa se prinda de fundul cratitei si sa se afume. Va recomand totusi sa o faceti pe baie de aburi pentru o mai mare siguranta. Dupa ce crema s-a intarit o lasati sa se raceasca complet.
Intre timp, puneti margarina intr-un castron (margarina trebuie sa fie moale, la temperatura camerei), adaugati 40g zahar pudra si mixati totul, pana se omogenizeaza bine.
Cand compozitia de galbenusuri este complect racita, adaugati in ea, putin cate putin din compozitia de margarina, si amestecati cu o spatula, pana inglobati totul si obtibneti o crema omogena.
Acum ca avem totul pregatit, incepem sa asamblam prajitura. Luam o tava mare, punem prima foaie de prajitura pe tava, intindem peste ea intreaga cantitate de crema, uniform, acoperim cu cea de a doua foaie si lasam prajiturica de pe o zi pe alta in camara, sa se aseze ( atentie, nu in frigider). A doua zi o pudrati cu zahar pudra, o taiati felii si o serviti. Este delicioasa, va recomand sa o incercati. Eu am avut-o pe masa de Craciun si toti invitatii au fost incantati de gustul ei. Spor la treaba si sa aveti pofta!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario