Torta di ricotta
Ingrediente:
500g faina
500g ricotta
250g zahar tos
40g margarina Rama
6 oua
2 esente de rom Dr.Qetker
2 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
1 plic praf de copt Dr. Qetker
Un praf de sare
Mod de preparare:
Spargem ouale si le punem intr-un castron mare. Adaugam peste oua zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma.
Adaugam ricotta si mixam din nou pana se inglobeaza bine in compozitie.
Adaugam margarina si iar mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Peste compozitia rezultata adaugam faina, zaharul vanilinat, praful de copt, putina sare si 2 esente de rom. Mixam totul, pana obtinem compozitia finala.
Luam o forma sau o tava, o ungem cu margarina, o tapetam cu faina si turnam comozitia in ea. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 50-60 minute la foc mic si mediu, pana prinde o culoare usor aurie. Putem face testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a testa daca este coapta. Cand se raceste, o pudram cu zahar pudra. Se serveste alaturi de o cafeluta sau simplu ca o prajiturica dulce. Este ca un fel de chec.
No hay comentarios:
Publicar un comentario