viernes, 22 de febrero de 2013

Prajitura cu caise

                           Prajitura cu caise


 









Ingrediente:

1kg caise (fara samburi)
8 linguri zahar tos
160g margarina
200g zahar pudra
4oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
360g faina
1 plic budinca de vanilie

Mod de preparare:
Spalam caisele, le indepartam samburii, le taiem in doua si le punem intr-un castron. Peste caise adaugam 8 linguri zahar tos si lasam totul la marinat 30 -40 minute, pana se topeste zaharul. Se pun apoi intr-un strecurator la scurs.

Luam un bol, punem in el margarina, adaugam zaharul pudra si mixam. Adaugam zaharul vanilinat si 4 galbenusuri si mixam din nou. La final, adaugam praful de budinca si mixam.

Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Adaugam faina peste compozitia cu margarina preparata mai inainte, adaugam si 300ml din sucul rezultat din scurgerea caiselor – daca nu s-a scurs prea mult suc, ce s-a scurs diluam cu apa pana obtinem cantitatea dorita adica 300ml – si amestecam totul.
Intr-un castron punem albusurile si le batem spuma cu mixerul dupa care le incorporam in compozitia rezultata. Amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina punem compozitia, adaugam caisele scurse, in prealabil – eu le-am pus cu partea interioara in jos – si dam prajitura la cuptor timp de 40 minute.

No hay comentarios:

Publicar un comentario