Ingrediente:
Coca:
500g faina
150g margarina
150 g zahar pudra
1 ou
1 praf de copt
3 linguri de smantana
Ulei pentru uns tava
Umplutura:
750g branza dulce de vaca
12 linguri de zahar tos
Coaja rasa de la o lamaie
4 fiole esenta de rom Dr. Qetker
4 pliculete zahar vanilinat
2 linguri de smantana
3 oua
Mod de preparare:
Faina, margarina, zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, si 3 linguri de smantana se pun intr-un bol si se framanta o coca, care se imparte in doua parti egale.
Intre timp intr-un alt recipient punem branza dulce de vaca paste care adaugam zaharul tos, coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, pliculete de zahar vanilinat, smantana si ouale. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.
Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coaceti prajitura. Se ia o foaie si se intinde in tava care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta prima foaie se intinde compozitia facuta din branza si celelalte ingrediente dupa care se ruleaza pe sucitor si cea de-a doua foaie – pentru a nu se rupe – si se desfasoara deasupra umpluturii de branza, apoi se inteapa din loc in loc aluatul cu furculita si se unge cu ou. Prajitura se pune la cuptor pentru cca 40 minute, pana capata o culoare usor aurie.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario