viernes, 22 de febrero de 2013

Prajitura Capsunica

                     Prajitura Capsunica











Ingrediente:
750g capsuni
Pentru compozitia din galbenusuri:
5 galbenusuri
325g zahar tos
Sucul de la jumatate de lamaie
Coaja rasa de la jumatate de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
100ml ulei
200ml lapte
Un praf mic de sare
1 esenta rom Dr. Qetker
1 plic praf de copt
350g faina
Pentru compozitia de albusuri:
5 albusuri
150g zahar tos
2 linguri zeama de lamaie
Unt sau margarina pentru uns tava
Faina pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Spalam capsunile, le scurgem si le taiem in sferturi.
Blatul acestei prajiturici trebuie lucrat rapid. Incepem prin a pregati compozitia din galbenusuri. Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam zaharul, sucul de la o jumatate de lamaie, coaja rasa de la jumatate de lamaie, pliculetele de zahar vanilinat si amestecam totul, pana la omogenizare.
Adaugam apoi uleiul, laptele, un praf mic de sare, esenta de rom, amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi continuam sa adaugam pliculetul de praf de copt si faina in ploaie. Amestecam din nou pana la omogenizare.
Dupa ce am pregatit compozitia din galbenusuri, ne apucam repejor de compozitia din albusuri, trebuie san e miscam cat putem de repede. Punem albusurile intr-un castron, le batem cu mixerul pana devin o spuma consistenta, adaugam zaharul tos si sucul de lamiae necesar, mixam in continuare pana se omogenizeaza si se intareste bine.
Dupa ce avem cele 2 compozitii pregatite, turnam compozitia din galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase.
Dupa ce am omogenizat compozitia finala, o turnam intr-o tava pe care am uns-o cu unt sau margarina si am tapetat-o cu faina in prealabil.
Dupa ce am turnat compozitia in tava, foarte repede, presaram peste capsunile gata taiate sferturi, 2 linguri zahar tos si 2 linguri cu varf de faina, amestecam, turnam capsunile rapid intr-un strecurator (ca sa se scurga rapid daca lasa ceva suc, atentie nu le lasam la scurs).
Luam cu mana din capsunile astfel pudrate si le presaram pe intrega suprafata a prajiturii astfel incat sa se imparta uniform (daca nu doriti sa folositi intreaga cantitate de capsuni, pute-ti sa nu le puneti pe toate, eu am folosit intreaga cantitate de fructe pentru ca imi place ca prajitura sa fie mai fructoasa).
Introduceti prajitura in cuptorul incins, in prealabil, nu deschideti cuptorul primele 15 minute de cand ati introdus-o, lasati-o la copt la foc mic si apoi potrivit, timp de 30 – 45 minute, depinde de cuptor, pana se coace si devine usor rumenie. Puteti face testul cu scobitoarea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario