viernes, 22 de febrero de 2013

Prajitura cu capsuni si afine

               Prajitura cu capsuni si afine


 









Ingrediente:

Pentru blat:

420g faina
105g zahar tos
200g unt la temperatura camerei
Un praf de sare
20ml apa minerala
1 lingura otet
1 pliculet praf de copt
3 galbenusuri
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru bezea:
3 albusuri
180g zahar tos
150g afine
350g capsuni
Zahar pudra pentru pudrat deasupra
Unt cat o nuca pentru uns tava si un praf de faina pentru tapetat tava

Mod de preparare:
Spalam bine capsunile, le indepartam coditele si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Taiem capsunile feliute pe lung.

Spalam afinele si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Punem intr-un castron 3 galbenusuri, adaugam zaharul tos (cele 105g), pliculetele de zahar vanilinat, praful de sare si mixam totul, pana la omogenizare.

Peste aceasta compozitie adaugam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei si mixam pana la omogenizare.

Peste compozitia rezultata adaugam si apa minerala si otetul si mixam din nou pana la omogenizare.

Urmeaza sa incorporam in compozitie, faina si praful de copt si amestecam, pana obtinem o bila de aluat.

Din aluatul rezultat luam un sfert si il punem intr-un bol la congelator, si il lasam la inghetat 15 – 20 minute.

Intre timp, batem galbenusurile spuma.

Adaugam peste albusuri zaharul tos (cele 180g) si mixam pana obtinem o bezea tare.

Luam o tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina, dupa care intindem aluatul cu mana pe toata suprafata tavii.

Deasupra aluatului intindem un strat de felite de capsuni.

Presaram mai apoi peste capsuni si afinele.

Peste fructe intindem bezeaua pregatita mai inainte.

Scoatem bolul cu bila de aluat pusa in congelator si incepem sa razalim aluatul congelat deasupra prajiturii astfel incat sa fie repartizat pe toata suprafata bezelei.

Introducem prajitura in cuptor pentru 40 – 50 minute (depinde si de cuptor), pana ce prajitura se coace, iar aluatul razalit de deasupra se rumeneste usor.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste. Este o prajiturica excelenta, pe care va recomand sa o incercati, mai ales ca acum se gasesc capsuni peste tot. Are un gust absolut minunat, cand o scoateti din cuptor casa se umple de un miros tare imbietor de capsuni.

No hay comentarios:

Publicar un comentario