jueves, 21 de febrero de 2013

Ostropel de pui cu cartofi pireu

              Ostropel de pui cu cartofi pireu



     








   Pentru ostropel:
12 aripioare de pui
3 cepe
3 ardei
4 rosii
5 catei de usturoi
Sare, piper, vegeta dupa gust
Ulei

Pentru pireu:
½ kg cartofi
150g lapte
100g margarina
Sare dupa gust

Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt, se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Intre timp taiem ardeii cubulete, cand ceapa s-a calit si a devenit sticloasa, adaugam ardeiul si mai lasam la calit inca 2 minute.

Adaugam peste ceapa si ardei aripiorele, condimentam totul cu sare, piper si vegeta, amestecam si lasam totul la foc mic 20 minute.

Intre timp decojem rosiile. Intr-o cratita punem apa, o dam in clocot si apoi introducem rosile. Le scoatem cand vedem ca incep sa se decojeasca usor si le tocam marunt. Adaugam rosiile peste aripioarele de pui aflate pe foc de 20 minute si mai lasam totul pe foc aproximativ 25 minute pana cand incepe sa scada.

Cand ostropelul este gata, adaugam usturoiul pisat si facut mujdei si mai lasam 1 minut pe foc.

Cartofii se curate de coaja, se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert aproximativ 30 minute.

Dupa fierbere, se scurg de apa, se adauga margarina, sare, lapte si se piseaza, pana se formeaza un pireu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario