Cuburi de rosii, ricotta si masline negre (Cubotti di pomodoro, ricotta ed olive nere)
Pentru compozitia de rosii:
3 oua
90g faina
1 catel de usturoi
1 frunza de dafin
1 lingurita oregano
500ml sos tomat
100g masline negre, fara sambure
Sare si piper, dupa gust
Pentru compozitia de ricotta:
1 ou
500g ricotta
40g faina
1 lingurita de oregano
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Compozitia de ricotta.
Intr-un bol punem ricotta.
Adaugam peste branzica ricotta, 1 ou si 1 lingurita oregano.
Condimentam cu piper si sare dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.
In compozitia obtinuta adaugam si faina necesara si amestecam din nou, pana la omogenizare.
Compozitia de rosii
Spalam maslinele si le scoatem samburii, daca nu sunt masline fara samburi.
Spargem 3 oua intr-un bol si le batem spuma cu mixerul.
Pregatim 500ml sos de rosii (atentie: nu bulion, un fel de pasta de rosii cu o consistenta mai mare ca bulionul).
Punem sosul de rosii intr-o craticioara, adaugam oregano, catelul de usturoi si frunza de dafin si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam maslinele, amestecam si lasam la racit.
Dupa ce s-a racit sosul de rosii, adaugam ouale pe care le-am batut cu mixerul in prealabil si mixam din nou pana la omogenizare.
Incorporam in aceasta compozitie si faina si amestecam cu o spatula pana la omogenizare.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia de rosii in tava.
Peste aceasta compozitie, adaugam cu o lingura din loc in loc din compozitia de ricotta.
Apoi cu o furculita, ne jucam prin compozitii, formand vartejuri.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca timp de 25 – 30 minute, la 180 grade C. Se serveste rece, taiata in cubulete sau alte forme, dupa preferinte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario