domingo, 17 de febrero de 2013

Conopida pane


                                                     Conopida pane


 








1 conopida (marimea o decideti dumneavoastra)
2-3 oua (in functie de marimea conopidei)
2-3 linguri de faina
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta (daca o preparati dumneavoastra in casa este si mai sanatoasa)
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Luam conopioda, ii indepartam frunzele, o spalam bine sub jet de apa si o punem pentru 30 minute inainte de a o gatii, intr-o oala cu apa rece in care am adaugat si o lingura de sare (este de preferat san u omiteti aceasta etapa pentru ca ajuta la eliminarea impuritatilor, daca or fi ele prin conopida).

Dupa 30 minute, luam o oala suficient de incapatoare, punem apa, adaugam 1 lingura sare si conopida. Lasam sa dea in clocot, intoarcem conopida pe ambele parti si lasam sa fiarba cateva minute pana intra furculita usor in ea.

Dupa ce a fiert, scoatem conopida pe o farfurie, dam peste ea un praf de sare si incepem sa o desfacem in buchetele, potrivite ca marime.

Intr-o farfurie, pregatim pane-ul, spagem ouale, condimentam cu sare si piper supa gust si cu un tel sau o furculita le batem spuma.

Adaugam apoi 2-3 linguri de faina, amestecam din nou cu telul pana se omogenizeaza bine.

Mai adaugam in aceasta compoizitie 1 lingurita de vegeta (optional) si amestecam bine din nou.

Incepem sa dam buchetelele de conopida, pe toate partile, prin aceasta compozitie de ou cu faina si condimente…

… Apoi punem conopida la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim conopida pe ambele parti, pana ia o culoare frumoasa, dupa care o scoatem pe un servet de hartie absorbanta pentru a scote surplusul de ulei.

Conopida pane este delicioasa, o putem servi ca atare, cu un strop de lamaie sau langa orice altceva dorim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario