domingo, 17 de febrero de 2013

Conopida cu maioneza

                     Conopida cu maioneza








1 conopida (de aproximativ 800g – 1kg)
3 catei de usturoi
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat marunt
4 linguri maioneza (puteti folosi mai putina sau mai multa, dupa gust)

Pentru maioneza:
1 galbenus
1 lingurita mustar
Sare
Ulei

Pentru décor:
Masline fara sambure
Rosii cherry
Feliute de bagheta

Mod de preparare:
Pregatim maslinele si rosioarele pentru decor.

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Spalam bine patrunjelul, inlaturam coditele si taiem frunzulitele marunt.

Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Spalam bine conopida.

Punem conopida intr-o oala, adaugam apa cat sa o acopere, adaugam 1 lingurita de sare si o lasam la fiert 20-30 minute pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert, scoatem conopida si o punem intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-un castron, rupem conopida in buchetele mici.

Apoi cu o furculita zdrobim buchetelele de conopida pana devin cat mai pastoase. Atentie se poate ca conopida sa mai lase inca apa, puteti sa luati conopida in pumni sa sa o stoarceti pur si simplu.
Dupa ce conopida este sufficient de scursa, peste ea, in bol adaugam usturoiul, patrunjelul, smantana, maioneza, condimentam cu piper si sare dupa gust, dupa care amestecam totul cu o lingura pana la omogenizare. Servim pe feliute de paine, ornate cu rosioare si masline, pentru ornate puteti folosi orice altceva doriti.

No hay comentarios:

Publicar un comentario