Costita cu mazare in sos de rosii
1kg costita afumata
Un praf de sare
600g mazare verde (congeleta am avut eu)
1 lingura vegeta
Pentru sos:
Ulei
4 linguri faina
500ml bulion
2 linguri zahar tos
Marar proaspat
Mod de preparare:
Luam costita, o taiem bucatele si o punem la fiert intr-o oala, in care punem apa, cat sa acopere bine bucatile de costita si adaugam un praf de sare. Lasam costita la fiert aproximativ o ora.
Dupa ce s-a fiert costita, o scoatem pe o farfurie.
Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta si mazarea verde. O lasam la fiert aproximativ 20 minute.
tr-o cratita punem ulei, lasam sa se incinga, adaugam 4 linguri de faina pe care o lasam sa se rumeneasca – atentie sa nu se arda.
Dupa ce se rumeneste putin, adaugam bulionul si amestecam incontinu.
Adaugam peste bullion mazarea fiarta cu tot cu apa in care a fiert (cam 1 L apa).
In cazul in care bulionul nu este dulce, adaugati si zahar in sos, eu am adaugat 2 linguri de zahar.
Lasam sa dea totul in clocot 5 minute, dupa care stingem si adaugam mararul proaspat tocat marunt.
Punem in sosul cu mazare costita care am fiert-o separate si servim ca atare sau langa diverse garnituri. Eu am pregatit orez simplu, fiert cu sare.
Alegem si spalam orezul.
Il punem intr-o cratita cu apa in care mai adaugam si un praf de sare. Lasam la fiert 20 – 25 minute.
Dupa ce s-a fiert orezul, il punem intr-un strecurator si il dam pe sub un jet de apa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario