martes, 19 de febrero de 2013

Costita cu mazare in sos de rosii

              Costita cu mazare in sos de rosii










1kg costita afumata
Un praf de sare
600g mazare verde (congeleta am avut eu)
1 lingura vegeta
Pentru sos:
Ulei
4 linguri faina
500ml bulion
2 linguri zahar tos
Marar proaspat
Mod de preparare:
Luam costita, o taiem bucatele si o punem la fiert intr-o oala, in care punem apa, cat sa acopere bine bucatile de costita si adaugam un praf de sare. Lasam costita la fiert aproximativ o ora.
Dupa ce s-a fiert costita, o scoatem pe o farfurie.
Intr-o oala punem apa, adaugam vegeta si mazarea verde. O lasam la fiert aproximativ 20 minute.
tr-o cratita punem ulei, lasam sa se incinga, adaugam 4 linguri de faina pe care o lasam sa se rumeneasca – atentie sa nu se arda.
Dupa ce se rumeneste putin, adaugam bulionul si amestecam incontinu.
Adaugam peste bullion mazarea fiarta cu tot cu apa in care a fiert (cam 1 L apa).
In cazul in care bulionul nu este dulce, adaugati si zahar in sos, eu am adaugat 2 linguri de zahar.
Lasam sa dea totul in clocot 5 minute, dupa care stingem si adaugam mararul proaspat tocat marunt.
Punem in sosul cu mazare costita care am fiert-o separate si servim ca atare sau langa diverse garnituri. Eu am pregatit orez simplu, fiert cu sare.
Alegem si spalam orezul.
Il punem intr-o cratita cu apa in care mai adaugam si un praf de sare. Lasam la fiert 20 – 25 minute.
Dupa ce s-a fiert orezul, il punem intr-un strecurator si il dam pe sub un jet de apa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario