martes, 19 de febrero de 2013

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

      Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute





        







Pentru umplutura:
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust
Pentru cosulete:
600g cartofi
3 galbenusuri
25g parmezan
50g margarina
Sare si piper dupa gust
50g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele
Mod de preparare:
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.
Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.
Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 100ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se calesc bine si scade apa.
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.
Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.
Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil – dar stins in momentul introducerii cratitei, pentru a se usca putin cartofii.
Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina si amestecam incontinu timp de 8 minute.
Dupa 8 minute stingem focul, adaugam galbenusurile, amestecam repede pana la o incorporare completa, adaugam si parmezanul amestecam din nou si la final condimentam cu sare si piper dupa gust.
Punem compozitia de cartofi intr-un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema – si intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem cu spritul cerculete duble in sus.
Amestecam al patrulea galbenus cu 50ml lapte si ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade., pentru 25 minute.
Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le taiem in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute pana se rumenesc frumos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario