martes, 19 de febrero de 2013

Cartofi umpluti

                            Cartofi umpluti











9 cartofi de marimi cat de cat egale
Margarina Rama pentru uns tava
Pentru umplutura:
350g bacon pentru taiat cubulete
150g slaninuta afumata
2 cepe medii
250g branza Feta
250g masline fara samburi
Sare piper, dupa gust
Margarina Rama pentru prajit
200g bacon pentru pus deasupra cartofilor
300g cascaval Dalia pentru razalit deasupra cartofilor
Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa, sare si adaugam cartofii, pe care ii lasam la fiert cam 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem intr-unn strecurator, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lung si indepartam miezul fiecarei jumatati de cartof.

 
Curatam ceapa si o tocam.
Luam slaninuta, ii indepartam soricul si o taiem cubulete.
Indepartam soricul si la bacon si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem doua linguri cu varf de margarina si punem ceapa la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam slaninuta. Lasam slaninuta sa se rumenesca putin si adaugam si baconul, dupa care piperam dupa gust si lasam totul pe foc pana se rumeneste si baconul.
Dupa ce compozitia este gata, o punem intr-un strecurator pentru a se scurge grasimea. Adaugam peste maslinele si amestecam.
Mutam compozitia din strecurator intr-un castron, dam branza pe razatoare, dupa care o adaugam in compozitie si amestecam pana la omogenizare.
Dam cascavalul pe razatoare.
Taiem felii subtirele cele 200g bacon pentru pus deasupra cartofilor umpluti.
Ungem o tava cu margarina, din abundenta, umplem fiecare cartof in parte cu umplutura prparata mai inainte si ii asezam in tava.
In final, peste cartofii umpluti si feliutele de bacon de deasupra presaram din abundenta cascaval ras. Lasam cartofiorii la cuptor 15-20 minute pana incepe sa prinda o crusta usor rumenie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario