Chiftelute de curcan cu Ricotta si garnitura de cartofi condimentati
800g piept de curcan
250g Ricotta
200g Parmesan
2 oua
5 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit
Faina
1kg cartofi
5 catei de usturoi
Sare, piper, chilly si chimen, dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pentru chiftelute pregatim urmatoarele ingrediente:
Patrunjelul verde il taiem marunt.
Cateii de usturoi ii curatam si ii dam pe razatoarea mica.
Pieptul de curcan il dezosam, ii indepartam pielea si il spalam.
Tocam pieptul de curcan.
Luam un castron mai mare, punem in el pieptul de pui tocat, adaugam usturoiul dat pe razatoare, patrunjelul taiat marunt, ouale, Parmesanul, Ricotta, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam bine totul pana obtinem o compozitie omogena.
Din compozitia rezultata formam chiftelutele.
Dam fiecare chifteluta prin faina, astfel incat sa fie infainata pe intreaga suprafata.
Dam fiecare chifteluta prin faina, astfel incat sa fie infainata pe intreaga suprafata.
Punem chiftelutele la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le lasam la prajit pana se rumenesc frumos pe toate partile, dupa care le scoatem pe un servetel absorbant pentru a mai indeparta surplusul de ulei.
Pentru cartofiorii condimentati
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert inr-o oala cu apa si sare. Ii lasam la fiert 20 – 25minute.
Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs intr-un strecurator.
Apoi ii curatam de coaja si ii taiem in patru, pe lung (ca pentru prajit).
Intr-o tigaie cu putin ulei (nu mult ca pentru cartofii prajiti, doar putin pe fundul tigaii), punem cartofii feliati.
Condimentam cu chimen, chilly, sare si piper dupa gust (pueti folosi si alte condimente, orice doriti, dupa plac).
Stropim cartofiorii cu putin ulei, adaugam cateii de usturoi curatati si dati pe razatoare in prealabil, apoi amestecam usor cu o lingura de lemn, fara a zdrobii cartofii si ii lasam la prajit, pana capata o culoare usor rumenie, intre 5 -10 minute.
Dupa ce sunt rumeniti, sunt gata de servit alaturi de chiftelutele de curcan cu Ricotta preparate mai inainte, sau langa orice alt fel de mancare dorim.
No hay comentarios:
Publicar un comentario