viernes, 14 de junio de 2013

Sarmalute cu spanac

                       Sarmalute cu spanac












Ingrediente:

2 verze murate potrivite,
 1 telina de marime medie,
 1 pastarnac,
 3 morcovi,
 2 cepe,
200 gr spanac,
 200 gr orez,
sare,
 piper,
 80 ml ulei,
leusetean.

Mod de preparare:

Se spala varza, se curata de cotor si se aleg foile pentru sarmalute. Inima verzei se toaca marunt si se aseaza la baza vasului. Telina, pastarnacul si morcovii se curata de coaja , se spala si se rad. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt apoi se caleste in ulei. Se adauga orezul,legumele rase, si se lasa 2 min pe foc. Separat intr-un vas cu apa oparim foile de spanac alese si spalate. Cand este gata se scurge si se toaca marunt. Se adauga peste compozitie si amestecam bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se adauga piper si sare dupa gust. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea unei caise. Se impaturesc sarmalutele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza in vasul randuri, randuri de forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata. se adauga apa astfel incat sa le acopere. Se lasa la fiert, vasul acoperit la foc mic. Daca mai este nevoie se adauga apa. Cand sunt gata se adauga leustean tocat si acoperim din nou vasul pentru aromare.

Servire:

Se servesc calde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario