Pulpe de pui in sos de rosii
Ingrediente:
1 kg pulpe de pui,
sare,
piper,
50 ml ulei.
Sos de rosii:
6 rosii intregi din conserva si sucul ce le insoteste,
30 ml ulei,
sare,
marar,
3 fire de usturoi verde.
Mod de preparare:
Pulpele de pui curatate si trecute prin flacara se pun intr-un vas termorezistent. Uleiul se amesteca cu sare, piper si 100 ml apa. Compozitia obtinuta se toarna peste pulpe si introducem in cuptorul incalzit. Se lasa in cuptor pana ce pulpele capata culoare aurie.
Separat formam sosul: intr-o tigaie punem uleiul la incins, se adauga usturoiul taiat rondele si il lasam cca 1 minut. Se adauga rosiile din conserva taiate rondele si sucul. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sosul a scazut se adauga sare si marar verde tocat marunt. In sosul format adaugam pulpele rumenite, apoi se presara verdeata.
Servire:
Preparatul se serveste cald.
No hay comentarios:
Publicar un comentario