martes, 4 de junio de 2013

Pomana Porcului

                           Pomana Porcului









Ingrediente:

1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa),
2 verze murate,
200 gr tocanita de rosii ,
 cimbru,
 sare,
 piper,
50 gr untura.

Mod de preparare:

Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste intr-o tigaie , in untura la foc mic. Pe parcursul prajirii se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga piper si sare. Cand carnea s-a prajit bine pe ambele parti se scoate cu ajutorul unei spumiere intr-un bol. Se adauga in tigaia in care am prajit carnea varza murata tocata marunt si lasam la calit cca 10 min. Se adauga tocanita de rosii, piper si 150 ml apa fierbinte.Se acopera tigaia cu un capac si lasam sa se inabuseasca cca 35-40 min, amestecand din cand in cand. Cand varza s-a fiert se adauga cimbru , se amesteca iar deasupra adaugam carnea prajita.

Servire:

Se serveste cu ardei iute si smantana.


No hay comentarios:

Publicar un comentario