Ingrediente:
200 gr fasole boabe fiarta,
100 gr alune de padure,
2 cepe,
1 lingurita boia de ardei dulce,
50 gr masline negre fara sambure,
50 ml ulei,
1/2 lingurita nucsoara macinata,
sare,
piper dupa gust.
Decor:
masline negre,
rondele de ceapa,
patrunjel verde.
Mod de preparare:
Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a prajit si fasolea se pun in vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
Maslinele le taiem in cubulete micute .
Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .
Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.
Pofta Buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario