viernes, 14 de junio de 2013

Pate de post

                            Pate de post














Ingrediente:

200 gr fasole boabe fiarta,
 100 gr alune de padure,
 2 cepe,
1 lingurita boia de ardei dulce,
 50 gr masline negre fara sambure,
50 ml ulei,
1/2 lingurita nucsoara macinata,
sare,
 piper dupa gust.

Decor:

masline negre,
 rondele de ceapa,
 patrunjel verde.

Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele si se prajeste in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.
Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a prajit si fasolea se pun in vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
Maslinele le taiem in cubulete micute .
Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .
Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.
Se serveste cu paine prajita si legume crude , este delicios!

Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario