lunes, 3 de junio de 2013
Friptura frageda de porc
Friptura frageda de porc
Ingrediente:
1 kg carne de porc ( cotlet sau pulpa),
100 ml ulei,
sare,
piper,
100 ml apa fierbinte,
100 ml tocanita de legume,
100 ml vin alb,
piper,
rozmarin,
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea se taie felii potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga feliile de carne si se lasa la prajit pe ambele parti. Se adauga apa fierbinte si acoperim cratita cu capac. Se lasa sa fierba la foc mic. Se adauga dupa cca 10 min tocanita de legume si vinul. Se lasa sa fiarba cca 40 min. Cand sosul a scazut si carnea a fiert se adauga sare, piper si rozmarin dupa gust. Se poate folosi piper macinat si piper boabe. Friptura se pune intr-o tava pentru servire.
Servire:
Se serveste calda alaturi de piure de cartofi si salata.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario