Friptura de vita cu sos
Ingrediente:
1 kg carne de vita fara os,
1 ceapa,
1 ardei,
pasta de tomate,
50 ml ulei,
50 ml sampanie,
patrunjel,
sare.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati potrivite . Uleiul se pune intr-o tava si se incinge, se adauga bucatile de carne si se lasa la prajit. Separat ceapa se curata, se spala si se taie fasiute subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie feliute. Cand carnea s-a prajit se adauga ceapa si ardeiul ,se adauga 30 ml apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand legumele s-au fiert se adauga pasta de tomate si sampania. Se lasa la fiert inca cateva minute. Cand sosul este format se adauga sare dupa gust ,se ia tigaia de pe foc , se lasa cateva momente si se adauga patrunjel tocat marunt.
Servire:
Se serveste calda cu garnitura si salata dupa preferinta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario