Friptura de porc cu ciuperci in sos picant
Ingrediente:
1 kg carne de porc,
1 ceapa,
50 ml ulei,
300 ml apa fierbinte,
200 gr ciuperci in saramura,
3 rosii,
sare,
patrunjel,
piper,
boia de ardei iute.
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza in felii. Intr-o tigaie punem uleiul la incins adaugam feliile de carne si le prajim bine pe ambele parti. Peste carnea prajita adaugam apa fierbinte ceapa taiata rondele si lasam sa fiarba. Peste cateva minute se adauga si rosiile decojite taiate pe jumatate. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnea s-a fiert adaugam ciupercile din saramura scurse si trecute prin apa rece, boia de ardei iute, piper si lasam sa mai fiarba cca 3-4 min. La final se adauga sare dupa gust si patrunjel tocat marunt.
Servire:
Se serveste calda cu garnitura si salata.
No hay comentarios:
Publicar un comentario