Friptura de porc cu cartofi la cuptor
Ingrediente:
1 kg carne de porc,
10 cartofi mici,
piper,
sare,
50 ml ulei,
verdeata.
Decor:
salata verde,
rosii cherry.
Mod de preparare:
Carnea de porc se transeaza in felii potrivite. Se pune intr-un vas, adaugam sare, piper si amestecam. Intr-un vas termorezistent se pune uleiul se adauga carnea si se introduce in cuptor la foc potrivit. Separat cartofii se curata de coaja si se fierb intr-un vas cu apa, suficient cat sa ii acopere. Cand sunt aproape fierti se introduc in vas langa carne.In timpul preagatirii se intorc feliile de friptura si cartofii de pe o parte pe alta, astfel incat sa obtinem o crusta uniforma. Se lasa vasul la cuptor pana in momentul cand carnea si cartofii devin aurii. La final se preasara verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust. Se decoreaza dupa preferinta.
Servire:
Friptura se serveste calda cu salata si un pahar de vin.
No hay comentarios:
Publicar un comentario