viernes, 14 de junio de 2013

Chiftelute de post

                        Chiftelute de post













Ingrediente:

5 cartofi mari,
2 cepe,
50 gr orez,
patrunjel verde,
 piper,
 sare,
50 gr pesmet,
faina pentru modelat,
20 ml ulei pentru calit ceapa,
 ulei pentru prajit chiftelutele.


Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala bine. Fiecare cartof se taie in 4. Intr-o cratita cu apa si putina sare se pun la fiert catofii. Separat intr-un vas cu apa se fierbe orezul. Ceapa se curata, se spala , se rade si se caleste in 20 ml ulei cateva minute pana devine sticloasa. Cand cartofii au fiert, orezul a fiert formam chiftelutele. Intr-un vas punem orezul fiert, ceapa calita , verdeata tocata , sare, piper, catofii pasati, pesmetul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena si vartoasa. Se lasa la rece cca 20 minute. Cand a trecut timpul de odihna se formeaza bile care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Servire:

Se servesc calde cu mujdei de usturoi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario