Chiftelute de post
Ingrediente:
5 cartofi mari,
2 cepe,
50 gr orez,
patrunjel verde,
piper,
sare,
50 gr pesmet,
faina pentru modelat,
20 ml ulei pentru calit ceapa,
ulei pentru prajit chiftelutele.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala bine. Fiecare cartof se taie in 4. Intr-o cratita cu apa si putina sare se pun la fiert catofii. Separat intr-un vas cu apa se fierbe orezul. Ceapa se curata, se spala , se rade si se caleste in 20 ml ulei cateva minute pana devine sticloasa. Cand cartofii au fiert, orezul a fiert formam chiftelutele. Intr-un vas punem orezul fiert, ceapa calita , verdeata tocata , sare, piper, catofii pasati, pesmetul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena si vartoasa. Se lasa la rece cca 20 minute. Cand a trecut timpul de odihna se formeaza bile care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Servire:
Se servesc calde cu mujdei de usturoi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario