Ingrediente:
Foaia de rulada:
6 albusuri,
6 linguri zahar,
9 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
1 praf de sare.
Crema:
1 borcan dulceata de caise- 400 gr,
2 plicuri zahar vanilat,
2 linguri de amidon.
Mod de preparare Crema:
Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa cateva momente sa se racesca.
Mod de preparare Rulada:
Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sare apoi se amesteca usor.
Compozitia formata se intinde pe o hartie de copt, dimensiune tava 30×30. Se coace la foc potrivit, pana devine aurie la baza.
Se adauga peste suprafata ruladei un praf de faina, se intoarce cu fata in jos , pe un blat si se deprinde usor. Se aseaza din nou pe hartie, se umple cu crema de mai sus calduta si se lasa cca 10 min. Se ruleaza strans si se introduce la rece pentru 2-3 ore.
Se portioneaza in felii potrivite si se serveste ca desert. Dupa preferinta poate fi decorata cu zahar farin.
No hay comentarios:
Publicar un comentario