domingo, 26 de mayo de 2013

Ciorba de salata verde

                    Ciorba de salata verde











Ingrediente:

6 salate mari,
200 gr sunculita afumata,
 300 gr carne de porc,
 1 ceapa,
5 fire de usturoi verde,
2 galbenusuri,
100 gr smantana,
30 gr faina,
sare,
lamaie,
20 ml ulei,
marar verde,
2 l apa.

Mod de preparare:

Salata verde se desprinde in foi, fiecare foaie se spala cu apa rece. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, adaugam sunculita taiata feliute, carnea taiata fasii. Se lasa la foc mic sa se prajesca bine , amestecand din cand in cand. Cand sunculita si carnea s-au rumenit, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat rondele, se lasa pana incep sa se inmoaie. Se adauga salata taiata fasii si se lasa la inabusit pana scade ca si volum. Se adauga apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic. Cand este gata se adauga compozitia rezultata din smantana, galbenusuri si faina si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se adauga sare dupa gust si marar verde tocat.

Servire:

Se serveste calda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario