domingo, 26 de mayo de 2013

Ciorba de legume cu carne de porc

           Ciorba de legume cu carne de porc











Ingrediente:

1 kg coaste de porc ( neafumate si bogate in carne),
2 cepe,
2 morcovi,
 3 rosii proaspete,
 sare,
 1 legatura patrunjel verde,
smantana ,
 zeama stoarsa de la o lamaie.

Mod de preparare:

Intr-o cartita se pun 3 l apa la fiert. Separat carnea se transeaza in bucati potrivite, se spala. Separat intr-o alta cratita punem 2 l apa , cand a dat in primul clocot adaugam carnea si o lasam cca 2 minute. Se scurge de lichid si se spala din nou. Am procedat in acest fel pentru a obtine o ciorba cu o consitenta limpede. In cratita cu 3 l apa cand a dat in clocot se adauga carnea si se lasa sa fiarba. Dupa 20 min de fiert la foc mic adaugam ceapa tocata marunt, morcovul rondele, rosiile decojite, curatite de seminte si taiate in patru. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnea a fiert se scoate intr-un vas , se lasa sa se racesca cateva momente apoi inlaturam oasele si o taiem in cuburi mai mari. Se introduc din nou in ciorba, se mai adauga apa daca dorim. Mai lasam sa fiarba cateva minute apoi se adauga sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt.

Servire:

Se serveste fierbinte cu smantana si zeama de lamaie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario