lunes, 29 de abril de 2013

Tort de ciocolata

                           Tort de ciocolata

 










Ingrediente:

Blat:

5 oua,
30 gr ciocolata rasa,
 30 gr cacao,
130 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.

Sirop:

100 gr zahar,
rom,
200 ml apa.

Crema:

3 oua,
 100 gr zahar,
 100 ml lapte,
10 gr gelatina,
500 gr frisca, rom.

Decor:

ciocolata cuvertura,
frisca

Mod de preparare:

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri si ciocolata rasa. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi.
Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut. Cand s-a racit se adauga rom.
Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma, esenta de rom si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Peste prima foaie de blat punem crema diplomat . Se pune a doua foaie de blat si se stropeste cu restul de sirop. Se introduce la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp se toarna ciocolata cuvertura peste tort si cu ajutorul unei spatule se uniformizeaza , astfel incat sa fie imbracat in ciocolata. Se introduce la rece cca 5 min.
Se decoreaza cu frisca batuta.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario