Prajitura cu pere
Ingrediente:
4 oua,
100 gr smanatana,
50 ml lapte,
200 gr unt,
un praf de sare,
200 gr zahar,
1 praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat,
faina cat cuptinde.
Umplutura:
50 gr zahar,
pere, zahar.
Decor:
miere
Mod de preparare:
Perele se spala, apoi se taie felii si le punem intr-un vas cu zahar. Intr-un bol mixam untul cu zahar, adaugam smantana, ouale, lapte, praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza cca 5 minute. Se adauga apoi faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de modelat. Intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul iar deasupra adaugam feliile de pere . Se introduce tava in cuptorul incalzit si lasam la copt pentru cca 25-30 min la foc potrivit. Cand este gata se scoate din cuptor si cu ajutorul unei pensule adaugam miere pe toata suprafata cu pere.
Servire:
Se serveste dupa preferinta cu frisca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario