martes, 30 de abril de 2013

Prajitura cu pere

                       Prajitura cu pere





 













Ingrediente:

4 oua,
 100 gr smanatana,
50 ml lapte,
200 gr unt,
un praf de sare,
200 gr zahar,
1 praf de copt,
 2 plicuri zahar vanilat,
faina cat cuptinde.

 Umplutura:

 50 gr zahar,
pere, zahar.

Decor:

miere

Mod de preparare:

Perele se spala, apoi se taie felii si le punem intr-un vas cu zahar. Intr-un bol mixam untul cu zahar, adaugam smantana, ouale, lapte, praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza cca 5 minute. Se adauga apoi faina treptat pana obtinem un aluat potrivit de modelat. Intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul iar deasupra adaugam feliile de pere . Se introduce tava in cuptorul incalzit si lasam la copt pentru cca 25-30 min la foc potrivit. Cand este gata se scoate din cuptor si cu ajutorul unei pensule adaugam miere pe toata suprafata cu pere.

Servire:

Se serveste dupa preferinta cu frisca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario