jueves, 21 de febrero de 2013

Tocanita din intestine de miel

           Tocanita din intestine de miel











500g intestine
120g ficat de miel (putem folosi si alte organe, inima, rinichi, iar din nou cantitatile pot fi mai mari, eu atat am avut)
120g plaman miel
2 cepe mari
Sare si piper dupa gust
Cateva fire de leustean verde tocat
1 lingurita boia dulce de ardei
2 frunze de dafin
1 lingurita de vegeta

Mod de preparare:
Spalam bine cateva fire de leustean si il tocam marunt.
Spalam bine bucatelele de ficat si plaman si le taiem cubulete mici.
Desi este o "operatiune mai neplacuta", matele de miel se crap ape lung cu un cutit ascutit, se curate foarte bine sub jet de apa, se freaca apoi cu sare mare si 1 ceapa taiata solzisor, se spala din nou bine si se mai lasa in apa cu sare 2 ore.
Dupa 2 ore, scurgem matele, punem intr-o oala apa, iar cand aceasta da in clocot, punem matele in oala si le oparim 2-3 minute.
Dupa ce am oparit matele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Dupa ce matele s-au scurs bine, le taiem marunt cu un cutit.
Curatam 2 cepe si le taiem marunt.
Punem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine usor rumena.
Adaugam plamanul taiat cubulete, amestecam si lasam la prajit inca 3-4 minute.
Condimentam cu boia dulce de ardei, amestecam.
Adaugam matele oparite, amestecam din nou.
Condimntam cu1 lingurita de vegeta, sare si piper dupa gust si apa cat sa acopere matele si organele de miel. Lasam totul sa fiarba aproximativ 30 minute, pana se inmoaie organele si matele.
Spre sfarsit, cu 15 minute inainte de a stinge tocanita, adaugam ficatul, 2 frunze de dafin, amestecam si lasam totul pe foc pentru inca 15 minute sau pana consideram ca tocanita este facuta (ficatul se adauga atat de tarziu in tocanita, pentru ca timpul de pregatire al ficatului este mult mai mic decat al celorlalte ingrediente).
In final adaugam leusteanul verde tocat marunt, amestecam si tocanita este gata de servit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario