jueves, 21 de febrero de 2013

Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

   Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde













9 pulpe de pui (partea inferioara)
4 cartofi medii
3 morcovi medii
1 borcan fasole verde pastai
200g branza topita cu smantana
200ml bullion
200ml apa
1 lingura cu varf de faina
3 linguri smantana
1 ceapa mare
1 lingura vegeta
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete.
Intr-o cratita punem apa, adaugam un praf de sare si punem rondelele de morcov la fiert. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam in cratita si cartofii taiati cubulete. Mai lasam la fiert totul 25-30 minute.
Dupa ce au fiert, scoatem morcovii si cartofii intr-un strecurator si ii lasam la scurs.
Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.
Fasolea verde pastai o scoatem din borcan si o punem la scurs intr-un strecurator.
Dupa ce ceapa s-a calit bine o punem la scurs in strecurator langa fasolea verde pastai.
Spalam si curatam bine pulpele de pui.
Adaugam peste pulpe vegeta si le imbalsamam pe toata suprafata.
Intr-o tigaie punem ulei, il incingem bine si punem pulpele la prajit si pe o parte si pe alta pana devin rumene.
Intr-o cratita incapatoare, punem putin ulei, adaugam o lingura de faina si o lasam la rumenit, adaugam peste apa si amestecam repete si incontinu pentru a nu face cocoloase, dupa care adaugam si bulionul si lasam sosul la fiert 10 minute amestecand incontinu pentru a nu se prinde.
In sosul astfel format adaugam mazarea si ceapa calita puse la scurs, morcovii si cartofii fierti si scursi si ei in prealabil.
Branza topita o punem deasemenea in tocanita.
Pulpele de pui le adaugam si pe ele in tocanita.
Adaugam smantana, pe care putem sa o dizolvam inainte de a o pune in cratita cu putin suc din tocanita.
Condimentam cu sare, piper si vegeta dupa gust, daca mai este nevoie si lasam totul pe foc inca 15 minute doar pentru a se imbina toate gusturile ingredientelor unele cu altele, pentru ca defapt toate ingredientele au fost prajite sau fierte in prealabil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario