Supa crema de praz
Ingrediente:
2 fire de praz (350g)
200g cartofi
1 ceapa medie
1 morcov
100g telina
1 pastranac
Piper alb si sare dupa gust
50g smantana
Unt pentru calit prazul (aproximativ 80g)
Apa (cat sa acopere bine legumele)
Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii legumele si zarzavatul. Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Curatam telina o spalam si o taiem bucatele.
Curatam pastranacul il spalam si il taiem bucatele.
Ceapa se curate si se taie bucati mai marisoare.
Prazul se spala bine si se taie rondele atat partea alba cat si cea verzuie.
Punem untul la topit intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Am calit pana isi schimba putin culoarea.
Dupa ce am calit prazul, adaugam si ceapa.
Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina.
Turnam peste legume apa, atat cat sa le acopere bine.
Condimentam cu sare dupa gust si lasam la fiert 45 – 60 minute pana cand toate legumele sunt fierte foarte foarte bine. In timpul fierberii puteti sa mai adaugati apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.
Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, incepem sa pisam cu un blender vertical pana obtinem o crema foarte fina, ca un piure mai lichid. Daca considerati ca supa crema a iesit prea groasa, mai adaugati apa, pana o aduceti la lichiditatea dorita de dumneavoastra.
Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.
Adaugam smantana si mixam iar, si eventual mai puteti adauga sare daca considerati ca nu ati pus suficienta inainte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario