Supa crema de leurda
Ingrediente:
1 ceapa medie
30g faina
750ml supa (facuta in casa pe cuburi Maggi sau Knorr sau fiarta pe zarzavaturi)
200ml smantana lichida
100g leurda
Sare dupa gust
3 catei de usturoi
Unt si ulei pentru calit
Pentru 750 ml supa de zarzavaturi:
1 morcov
150g telina
1 pastranac
1 ceapa
Sare, dupa gust
1 l apa (pentru ca mai scade in timpul fierberii)
Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa si zarzavaturile.
Intr-o oala punem la fiert 1,5 litrii apa, adaugam ceapa si zarzavaturile pe care le taiem in bucatele mai mici si condimentam cu sare dupa gust.
Lasam la fiert pana ce zarzavaturile sunt fierte bine, dupa care luam oala de pe foc si strecuram supa.
Spalam bine leurda, dupa care o rupem in bucatele mai mici, o punem in robotul de bucatarie si o maruntim bine de tot.
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem unt cat o nuca si cativa stropi de ulei, apoi adaugam ceapa tocata si o lasam la calit, pana devine rumenie.
Peste ceapa calita adaugam faina, si o lasam la calit pana se rumeneste usor.
Dupa ce faina este usor rumenie, stingem cu supa, preparata in prealabil, si amestecam pana se dizolva faina.
Adaugam apoi smantana lichida si lasam sa dea un clocot.
Dupa ce supa a dat in clocot, adaugam leurda maruntita in robotul de bucatarie si amestecam.
Adaugam usturoiul dat pe razatoare si condimentam cu sare dupa gust.
Dupa ce am inglobat toate ingredientele, mixam cu un blender vertical supa, pana o aducem la stadiul de crema. Mai lasam supa sa dea un clocot, dupa care o stingem. Este o supica excelenta cu un gust aparte, care este dat de leurda. Servita cu crutoane este un deliciu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario