Risotto cu leurda
Pentru supa de legume:
1 morcov mare
1 pastranac mare
150g telina
1 ceapa
1,5 litrii apa
Sare, dupa gust
Pentru risotto:
1 ceapa medie
100g unt pentru calit
50g unt pentru adaugat la final in risotto
2 cesti orez (aproximariv 190g)
150ml vin spumant
80g parmesan
o mana buna de leurda
sare si piper, dupa gust
supa de legume
Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa si zarzavaturile.
Intr-o oala punem la fiert 1,5 litrii apa, adaugam ceapa si zarzavaturile pe care le taiem in bucatele mai mici si condimentam cu sare dupa gust.
Lasam la fiert pana ce zarzavaturile sunt fierte bine, dupa care luam oala de pe foc si strecuram supa.
Spalam bine leurda, dupa care o rupem in bucatele mai mici, o punem in robotul de bucatarie si o maruntim bine de tot.
Orezul il alegem si il spalam.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o cratita punem 100g unt, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine sticloasa
Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam si orezul, amestecat mat sa-l acoperim cu o pelicula de unt si il lasam la calit, pana devine sticlos.
Dupa ce s-a calit orezul, stingem cu vinul spumant si amestecam incontinu pana ce vinul este absorbit in totalitate.
Continuam apoi cu supa, punem cate 250ml supa, asteptam sa fie absorbita in totalitate, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care adaugam din nou 250ml supa si tot asa pana ce orezul s-a unflat dar in acelasi timp ramane aldente.
Cand orezul este aproape fiert adaugam leurda maruntita bine, amestecam si lasam pe foc inca 3-5 minute.
Dupa 3-5 minute, tragem cratita de pe foc, adaugam parmesanul si amestecam bine.
Adaugam si untul, cele 50g, si batem orezul pana se incorporeaza untul, ca si cand am bate albusul de ou.
No hay comentarios:
Publicar un comentario